ایمپلنت مغزی نیورالینک و میمونی که بازی کامپیوتری میکند!
نیورالینک شرکت آمریکایی «ایلان ماسک» که در زمینه فناوری عصبی و توسعه واسط مغز و رایانه فعالیت دارد به تازگی ویدیویی را در صفحه یوتیوب خود منتشر کرده که در آن میمونی تنها با استفاده از ذهن خود در حال حرکت دادن مکاننما و انجام بازی ویدیویی است.
به گزارش خبرنگاران علم و فناوری گزارش خبر به نقل از دیجیاتو حدود شش هفته قبل از ضبط این ویدیو، نیورالینک موفق به قرار دادن یک ایمپلنت مغزی در «پیجر» میمون ۹ ساله این ویدیو شده است. در ابتدا به او آموختند که با جوی استیک چگونه بازی کامپیوتری را انجام دهد و در مقابل به عنوان جایزه، میتواند از نی فلزی قرار گرفته اسموتی موز بنوشد.
در حالی که او مشغول انجام بازی بود، دستگاه اطلاعاتی را در مورد اینکه فعالیت کدام سلولهای عصبی او منجر به یادگیری و انجام حرکات میشود، ضبط کرد. پس از یادگیری الگوها، محققان جوی استیک مورد استفاده را از رایانه جدا کردند.
در ادامه، میمون فقط با استفاده از ذهن خود و بدون جوی استیک به بازی ادامه میدهد. ایلان ماسک در توییتر خود در این رابطه عنوان میکند: «اولین محصول نیورالینک به کسی که فلج است این امکان را میدهد تا سریعتر از شخصی که از انگشت شست خود استفاده میکند با گوشی کار کند.»
وی در ادامه به این موضوع اشاره میکند که نسخههای بعدی این محصول میتواند از نیورالینکهای قرار گرفته در مغز استفاده کنند تا به به نرونهای عصبی بدن سیگنال نیز ارسال کند، بنابراین با این روش افرادی که دچار پاراپلژی یا فلج کامل هستند بتوانند مجددا راه بروند.
همچنین ماسک در سال ۲۰۱۹ عنوان کرده بود که یک میمون با استفاده از مغز خود و ایمپلنتهای نیورالینک موفق شده است با کامپیوتر کار کند. از آن زمان به بعد شاهد آزمایشات فناوری نیورالینک در خوکها بودهایم و اکنون ماسک درباره تاثیر این فناوری روی افراد فلج صحبت میکند.